Nieuws

Provincie Overijssel lost wachtlijst duurzaamheidlening op

http://www.overijssel.nl/actueel/nieuws/@JtO/provincie-overijssel/


Budget SDE+ 2015 nagenoeg uitgeput: 3 nieuwe pv-projecten gehonoreerd, 215 pv-projecten afgewezen

06-10-2015

Uit de nieuwste update van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voor de SDE+-regeling 2015 blijkt dat maar liefst 215 pv-projecten zijn afgewezen.

Solar Magazine meldde eind september al dat het licht voor pv-projecten begon te doven in de SDE+-regeling 2015. Inmiddels is ruim 3,4 van de 3,5 miljard euro budget die beschikbaar is beschikt. Er zijn nog 220 pv-projecten in behandeling en er zijn 215 projecten afgewezen. Ten opzichte van de vorige update zijn er 3 nieuwe pv-projecten goedgekeurd. Een marginale groei beseffende dat het aantal afwijzingen met 199 stuks toenam.

Voor zonthermie is er bovendien nog geen enkel project gehonoreerd. Sinds de vorige update zijn zelfs 6 van de 8 aangevraagde projecten afgewezen.

RVO.nl meldt ondertussen op haar website ' dat naast het honoreren van aanvragen, op dit moment ook aanvragen worden afgewezen; dit kan doordat de SDE+ 2015 ruim is overtekend. 'Hierdoor is over alle duurzame energiesoorten heen bekeken al 3 miljard euro aan projecten is afgewezen.

Bron: Solar magazine


Aanvragen duurzaamheidlening niet langer mogelijk

Het aanvragen van een duurzaamheidslening is niet langer meer mogelijk meldt Provincie Overijssel op haar website. Al eerder werd vermeld dat alle aanvragen na 28 juli waarschijnlijk worden afgewezen, omdat het het gestelde budget dan is bereikt. Dit is inmiddels verder naar beneden bij gesteld tot 15 juli. Maar nu is het dus ook niet meer mogelijk om een aanvraag in de dienen.

Provincie Oveijssel is aan kijken of het budget kan worden verhoogd of dat er een nieuwe subsidieregeling kan worden aangeboden, maar hier is nog geen duidelijkheid over.

De Twentse Energie Groep houdt u hierover uiteraard op de hoogte.

 


Wat we toen niet wisten over DUNNEFILM ZONNEPANELEN, maar nu wel.

De branch is afgelopen jaren snel veranderd, de voordelen van toen, lijken nu toch ineens iets anders. 

Wij willen u daarom graag informeren over de verschillende soorten zonnepanelen, zodat u de juiste keus maakt.

http://zonneenergie.eu/dunnefilm-zonnepanelen-vs-gewone-zonnepanelen/


Duurzaamheidlening was erg succesvol

Graag uw aandacht voor het volgende:

De Duurzaamheidlening is erg succesvol. Met de aanvragen die ingediend zijn t/m 28 juli 2015 is het beschikbaar gestelde budget voor 2015 al bijna op. Als u een aanvraag heeft ingediend voor 28 juli 2015 dan is de kans groot dat u nog wel een Duurzaamheidlening ontvangt.

De nu lopende aanvragen worden eerst afgehandeld om te bepalen hoeveel budget er daarna nog over is.

Als u na 28 juli 2015 een aanvraag indient, is de kans aanwezig dat wij ugeen Duurzaamheidlening meer kunnen toewijzen. Rond eind augustus weten wij of uw aanvraag kan worden gehonoreerd, daar wordt u dan zo spoedig mogelijk over geïnformeerd. Houd ook onze website in de gaten.

 

Contact: Subsidieloketduurzaamheid, telefoonnummer 038 499 8380 (kies optie 1 voor duurzaamheidregelingen voor particulieren) of mail:subsidieloketduurzaamheid@overijssel.nl.

 

 

Bron: Provincie Overijssel


Hoe werkt de hybride omvormer.

Zonnepanelen nieuws

http://115.29.171.144/ad/dynamic.aspx


Wereldklasse Inverter.


Solax's X3 Three Phase 17KW inverter won the "AA" certificate from Photon Laboratory

Zonnepanelen nieuws

The efficiency test results of ZDNY-TL17000 of Solax by Photon is "AA", the superlative degree. Photon is regarded as the most authoritative third party in global PV industry. The efficiency of TL17000 is high up to 97%, MPPT efficiency is 96.6%.

www.solaxpower.com/solaxs-x3-three-phase-17kw-inverter-won-the-aa-certificate-from-photon-laboratory-2


Development: W3Company